Worden alle soepen door opa's en oma's gemaakt?

Nee. Tijdens de kookdagen met onze opa’s en oma’s maken we 1 of 2 grote pannen soep. Wat er na de lunch overblijft, vriezen we in zodat het aan lokale horeca verkocht kan worden.

Aangezien Oma’s Soep steeds gewilder wordt, produceren we in samenwerking met Raaskal Foodcreators extra soepen voor grotere supermarkten, cateraars en horeca.

Worden er alleen maar overgebleven groenten gebruikt?

Voor de kookdagen maken we onder andere gebruik van overgebleven groenten. Deze halen we op bij verschillende Marqt vestigingen in Amsterdam. Gelukkig worden mensen steeds bewuster van de algehele voedselverspilling, waardoor wij ook genoeg groenten voor kookdagen zelf inkopen. 

Om voedselveiligheid en houdbaarheid te garanderen, maken we voor de grotere soepproductie uitsluitend gebruik van verse groente ingekocht bij groothandels en lokale boeren. 

Is Oma's Soep een bedrijf of een stichting?

Beide. De kookdagen worden volledig gefinancierd en geregeld vanuit de Stichting Oma’s Soep. De bijkomende kosten voor onder andere het inkopen van de groenten, transport en kookmateriaal wordt mede-gefinancierd door fondsen.

Echter, omdat we uiteindelijk onafhankelijk willen worden van fondsenbijdragen, bestaat er ook een Oma’s Soep B.V. De commerciële soepverkoop aan horeca, retail, events en catering valt volledig onder de B.V. Wanneer de Oma’s Soep B.V. winstgevend wordt, zal deze winst worden gebruikt om Stichting Oma’s Soep te financieren en de sociale impact te vergroten.