Onze oprichters


Max Kranendijk

Medeoprichter

Max is samen met Robert in 2017 Oma’s Soep gestart nadat hij zijn master International Business aan de University College Dublin had afgerond.

Max houdt zich dagelijks bezig met de marketing en sales activiteiten, fondsenwerving en het uitrollen van het concept Oma’s Soep in andere steden en regio’s. Max is het aanspreekpunt voor bedrijven en restaurants om op structurele basis of voor evenementen de catering te verzorgen. Ook kookt Max gemiddeld nog eens per week met de ouderen mee.

Robert Croese

Medeoprichter

Robert is samen met Max in 2017 Oma’s Soep gestart nadat hij zijn master Geneeskunde aan de VU in Amsterdam had afgerond.

Robert heeft zich vooral beziggehouden met het leggen van contacten met Marqt en de buurthuizen, het bedenken van lekkere soeprecepten en het organiseren van de kookworkshops met ouderen.

Alhoewel Robert sinds april 2018 is begonnen met zijn specialisatie Neurologie, is hij nog steeds sterk betrokken bij de verdere ontwikkeling van Oma’s Soep.

Onze vrijwilligers


Per dag helpen ongeveer 4 vrijwilligers mee in het buurthuis waar die dag soep wordt gemaakt met de ouderen. Vaak zijn dit jonge mensen die als stage voor hun zorg gerelateerde studie relevante werkervaring op willen doen. Maar ook studenten van koksopleidingen of jongeren die willen re-integreren na een burn-out.

Bij Oma’s Soep zijn we altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste en creatieve vrijwilligers die met een positieve instelling en veel energie een handje mee willen helpen. Je helpt dan met koken, maar je maakt ook een gezellig praatje met de ouderen.

Een kookdag duurt ongeveer van 9:30 tot 13:30 uur. We bieden jou hiervoor de ervaring om in een gezellige en dynamische sociale onderneming mee te werken. Het is leerzaam om ouderen te begeleiden en het is leuk om je kookkunsten te verbeteren.

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden bij Oma’s Soep, meld je dan aan door een mailtje te sturen naar oma-soep@outlook.com of via Vrijwilligers Centrale Amsterdam