De oma van max


Max en Robert kennen elkaar al sinds de basisschool. Als kind wilde Max graag profvoetballer worden, maar dat is helaas niet gelukt. Ook heeft hij altijd een bijdrage willen leveren aan de maatschappij.

“Het viel me op dat mijn oma wat eenzamer werd”. Ook Robert, die geneeskunde heeft gestudeerd, zag steeds meer eenzaamheid. “Ik zag dat oudere mensen eigenlijk steeds vaker voor een gesprekje bij een arts kwamen en niet omdat ze ziek waren”.

De oma van Max is hun inspiratiebron geweest. Op kerstavond van 2016 maakte zij met veel plezier weer haar heerlijke vertrouwde bouillonsoep. Zij vertelde Max dit graag vaker te willen doen, maar dat haar familie helaas te ver weg woont en steeds meer vrienden niet zo mobiel zijn. Zo is een paar dagen later in de kroeg het idee ontstaan om ouderen samen te brengen en Oma’s Soep te beginnen.

De Oma van Max vindt Oma’s Soep fantastisch en komt het liefst elke dag naar Amsterdam om mee te koken. Omdat ze in Maastricht woont is dat helaas niet mogelijk. Ze hoopt dan ook dat Oma’s Soep zo succesvol wordt dat er ook een Oma’s Soep in Maastricht komt.