Tegen voedselverspilling


Oma’s Soep, de meest duurzame soep van Amsterdam

In Nederland wordt jaarlijks zo’n € 2 miljard aan eetbaar voedsel in de voedselketen verspild. Het verspillen van voedsel heeft grote nadelige gevolgen voor het milieu, het klimaat en de economie. Kostbare grondstoffen worden onnodig gebruikt, het afvalbeheer brengt onnodige kosten met zich mee en de voedselprijzen blijven stijgen.

Met Oma’s Soep wordt dus ook een bijdrage geleverd aan het verminderen van voedselverspilling. De soep wordt gemaakt van groente die nog goed en eetbaar is maar niet aan bepaalde kwaliteitsstandaarden voor de verkoop voldoet.

Oma’s Soep werkt vooral samen met Marqt. Iedere ochtend mogen de medewerkers van Oma’s Soep daar gratis groenten ophalen die beschadigd zijn of er om een andere reden niet mooi uit zien en verkocht kunnen worden. Deze groente is nog wel goed genoeg om dagelijks verse soep te maken boordevol gezonde groente. Oma’s Soep is lekker en gezond voor alle Amsterdammers!

Lees verder over eenzaamheid