Marketing Stagiair


Over Oma’s Soep

Oma’s Soep is een snelgroeiende sociale onderneming, met als doel om jongeren en ouderen samen te brengen. Dit doen we door gezellige kookdagen te organiseren, waar we volgens Oma’s recepten samen heerlijke soepen maken. Helaas kunnen wij op dit moment tijdelijk geen kookdagen meer organiseren door de corona crisis. Daarom brengen wij nu wekelijks verrassingspakketjes met daarin verse soep, een kaartje en een verassing langs bij de eenzame ouderen thuis in Amsterdam, Groningen, Utrecht, Rotterdam, Leiden en Delft. Hierdoor blijven de ouderen veilig thuis en hebben zij toch nog een structureel wekelijks contact moment.  Zo willen we de eenzaamheid onder ouderen verminderen.
 
De kookdagen/verrassingspakketjes voor de ouderen financiert Oma’s Soep door op grote schaal soepen te verkopen. Deze soepen maken wij op basis van oma’s receptuur in een professionele productie keuken (voldoet aan alle HACCP eisen). We verkopen onze soepen aan supermarkten, bedrijven, horeca en ziekenhuizen. Zo liggen wij inmiddels al in de schappen van Albert Heijn, AH to Go, Spar, Picnic en Jan Linders Supermarkten.

Onze droom is om door heel Nederland jong en oud samen te kunnen brengen, en om dit te realiseren moeten we landelijk meer soep gaan verkopen. Hiervoor zoeken wij een enthousiaste Marketing stagiair, die samen met het fulltime team, Oma’s Soep in heel Nederland online en offline op de kaart gaat zetten!

Wat zoeken we in jou?
Je zit vol met positieve energie, bent creatief, gaat zelfstandig te werk en je bent van nature sociaal sterk. Je hebt een intrinsieke motivatie om een sociale impact te maken en je in te zetten voor andere mensen. Je wordt enthousiast van het bedenken van nieuwe campagnes en je zit vol ideeën om zoveel mogelijk mensen het verhaal van Oma’s Soep te vertellen. Tegelijkertijd kan jij je ideeën snel omzetten in actie.

Je kan zowel door middel van marketing, als persoonlijk het sociale verhaal van Oma’s Soep uitstralen. Net als bij elke snelgroeiende startup, heb je veel vrijheid, maar dat gaat soms wel gepaard met flexibiliteit. Het komt verder goed van pas als je je rijbewijs hebt en bereid bent minimaal 5 maanden stage te lopen (iets meer of minder is in overleg ook mogelijk).

Wat kan je allemaal gaan doen?
Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om alle marketingcampagnes op te zetten zodat we een succes worden in de AH, AH to Go, Spar, Picnic en Jan Linders Supermarkten. Je houdt nauw contact met deze supermarktwinkels om te zorgen dat onze soepen zo goed mogelijk zichtbaar zijn in deze winkels en daardoor zo goed mogelijk worden verkocht. 

Daarnaast werk je ook samen met de Oma’s Soep besturen, studenten die verantwoordelijk zijn voor alles wat bij Oma’s Soep komt kijken in Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Utrecht om lokale evenementen/campagnes te organiseren. Je zal dus zowel werken aan fysieke campagnes en evenementen, als online via o.a. Facebook en Instagram. Voor Social Media zal je ook de algehele marketingstrategie bepalen en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering hiervan.

Om het raakvlak met de ouderen en het sociale concept te optimaliseren, zal je ook eens in de maand meegaan met een kookdag of Soep-aan-Huis dag. 

Wat kun je van ons verwachten? 
Een omgeving waarin je de vrijheid krijgt jezelf razendsnel te ontwikkelen. Je mag je eigen campagnes opzetten, en met behulp van de eigenaren zorg je ook voor de uitvoering hiervan.

Je krijgt een kijkje in de keuken van een van de snelstgroeiende sociale start-ups, leert over de opkomende duurzame voedselindustrie en komt in contact met grote bedrijven die ook Oma’s Soep willen afnemen of laten groeien.

Verder mag je van ons het volgende verwachten:

  • Begeleiding van de oprichter en zijn business partner.
  • Stagevergoeding van 250 euro per maand.
  • De vrijheid om al je creativiteit te uiten om deze startup te laten groeien.
  • De mogelijkheid om na 6 succesvolle maanden een contract aangeboden te krijgen.

Voel jij dat je enthousiast wordt van Oma’s Soep en wil jij hier aan meehelpen? Stuur dan je cv en motivatie naar martijn@omassoep.nl.