PAK JE FIETS EN MAAK EEN OMA OF EEN OPA BLIJ MET VERSE, GEZONDE EN DUURZAME SOEP TIJDENS DEZE MOEILIJKE TIJDEN

In normale tijden, samen met jonge vrijwilligers en enthousiaste ouderen organiseren we gezellige kookdagen en maken we heerlijke soepen. Door de huidige crisis kunnen de kookdagen helaas niet doorgaan, maar blijven wij met onze missie bezig en bezorgen wij lekkere soepen aan onze oma’s een opa’s. Iedere week bezorgen onze vrijwilligers tasjes bij de ouderen, met daarin: Oma’s Soep, een motiverend kaartje en iedere week een verrassing. Meehelpen kan heel makkelijk door jouw gegevens hieronder in te vullen.

 

Wil jij je aanmelden voor soep bezorgen in Amsterdam? Ben jij donderdag’s een paar uren beschikbaar om verse soep in de Spandammerbuurt op te halen en te bezorgen in andere gebieden in Amsterdam, zoals Buitenveldert en Noord? Mail dan naar annemijn@omassoep.nl of vul het bovenstaande formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

“Door de huidige crisis kunnen de kookdagen helaas niet doorgaan, maar blijven wij met onze missie bezig en bezorgen wij lekkere soepen aan onze oma’s en opa’s. Meld je hier aan!”

De kookdagen van Oma’s Soep staan altijd in het teken van gezelligheid en plezier. Het is een unieke combinatie om met jong en oud samen heerlijke soep te maken. 

Iedereen is welkom op de kookdagen bij Oma’s Soep. De kookdagen worden zo veel mogelijk geleid door vrijwilligers. Meedoen met een kookdag is zowel voor de vrijwilligers als voor de ouderen gratis.

Een kookdag bij Oma’s Soep:

 • 1 of 2 vrijwilligers halen rond 10:00 ingrediënten en kookspullen op en rijden naar het betreffende buurthuis 
 • Om 10:30 wordt iedereen met een gezellige thee of koffie ontvangen in het buurthuis. Hierna zullen we gezamenlijk de groenten snijden voor de soep. Totdat de soep gaar is, is het tijd om mooie verhalen te delen en soms wordt er een spelletje gespeeld of liedjes gezongen.
 • Rond 12:30 is de soep gaar en kunnen we samen lunchen.
 • Om 13:30 zijn de kookdagen afgelopen en rijden brengen weer 1 of 2 vrijwilligers de pannen en overgebleven soep terug naar onze centrale keuken.  

Locaties

Opa’s, oma’s en vrijwilligers kunnen meedoen bij kookdagen in de volgende steden:

Amsterdam
 • 1e en 3e maandag van de maand: Het Schouw, Dollardplein 2
 (Amsterdam Noord).
  2e en 4e maandag van de maand: de Kastanjehof, Kloosterlaan 1 (Amsterdam Oost)
 • 1e en 3e dinsdag van de maand: De Buitenhof, Nieuwe Herlaer 2 (Buitenveldert).
  2e dinsdag en 4e woensdag van de maand: De Vreugenhof, De Klencke 111 (Buitenveldert).
 • Elke donderdag: Ontmoetingscentrum De Keyzer, Czaar Peterstraat 12 (Amsterdam Oost) .
 • 1e en 3e vrijdag van de maand: Huize van de Wijk het Anker, Jacques Veltmanstraat 427 (Amsterdam Nieuw-West).
  2e en 4e vrijdag van de maand: Verzorghuis de Rietvinck, Vinkenstraat 185 (Jordaan).

Meedoen in Amsterdam

Wil jij je aanmelden voor een kookdag in Amsterdam? Mail dan naar annemijn@omassoep.nl of vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Groningen

De data en kooklocaties in Groningen voor komend jaar komen zo snel mogelijk online.

Meedoen in Groningen

Wil jij je aanmelden voor een kookdag in Groningen? Mail dan naar Groningen@omassoep.nl of vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Rotterdam

De data en kooklocaties in Rotterdam voor komend jaar komen zo snel mogelijk online.

Meedoen in Rotterdam

Wil jij je aanmelden voor een kookdag in Rotterdam? Mail dan naar rotterdam@omassoep.nl of vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Utrecht

De data en kooklocaties in Utrecht voor komend jaar komen zo snel mogelijk online.

Meedoen in Utrecht

Wil jij je aanmelden voor een kookdag in Utrecht? Mail dan naar utrecht@omassoep.nl of vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Uitbreiden door heel Nederland

Ons doel is om door heel Nederland kookdagen te organiseren. Worden er nog geen kookdagen georganiseerd in jouw omgeving en ben jij bereid Oma’s Soep lokaal op te zetten? Mail dan naar max@omassoep.nl.